ManşetGüncel

PAZARLAMANIN NOSTRADAMUS’U FAITH POPCORN’UN ÖNSÖZÜ İLE “THE ART OF PREDICTING THE FUTURE TRENDS” KİTABI SCALA YAYINLARINDAN ÇIKTI.

Fütürist Faith Popcorn’un öngördüğü 17 trendin etkilerini Türkiye örnekleri ile anlatan ve geleceğe dair bir yol haritası sunan “The Art of Predicting the Future Trends” kitabı Scala Yayınları’ndan çıktı. Kitaba yazdığı önsözde Popcorn, bu trendlerin çeşitli alanlardaki etkilerini derinlemesine analiz etmelerinden dolayı yazarlara minnettar olduğunu ifade ediyor. World Future Society Asya Başkanı Murat Şahin de bir önsöz ile kitaba katkıda bulundu.

Faith Popcorn, şirketlerin pazarlama stratejilerine yön veren geleceğe yönelik trendleri tahmin edebilmesi ile pazarlamanın Nostradamus’u olarak biliniyor. Popcorn, 17 trendi arasında özellikle “cocooning” (Türkçesi “kozalanma”) trendi ile 20 yıl önce insanların güvenlik ve konfor arayışları nedeniyle evde yaşamak, çalışmak, alışveriş etmek ve eğlenmek zorunda kalacaklarını öngörmüştü. COVID-19 ile bu trend gerçekleşti ve insanlar 2 yıl evde yaşadılar. Amerikan gazeteleri bu trendleri nasıl bildiğini kendisine sorduğunda, binlerce fütüristi analiz ettiğini, bilim insanlarını takip ettiğini ve büyük bir ekiple çalıştığını anlattı.

Kitap, “99 Lives” trendi ile çok yönlü yaşam tarzlarını keşfetmekten, kadın gücü ve zenginliğinin yükselişini vurgulayan “EVEolution” trendine kadar, stratejik öngörünün dönüştürücü gücünü ortaya koyuyor. Kitap sadece trendleri açıklamakla kalmayıp, okuyucuları bu trendleri etkili bir şekilde yönetebilmeleri için gerekli bilgiyle donatmayı amaçlamakta.

Kitap, iş dünyası liderleri, pazarlamacılar, genç girişimciler ve meraklılar için, geleceği hayal etme, öngörme, uyum sağlama ve başarılı olma araçlarını sunuyor.

Sonbahar aylarında Türkçesi çıkması planlanan kitabın İngilizcesi olan “The Art of Predicting the Future Trends” öğrenciler, akademisyenler ve iş insanlarına katkı sunmak üzere Scala Yayınları’ndan satışa sunulmuştur.

  • Yazarlar hakkında

Kitaba 17 trendi Türkiye vakaları ile makale haline getiren 19 akademisyen şunlardır: Doç. Dr. A. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Prof. Dr. Figen Yıldırım, Doç. Dr. Necla İ. Küçükçolak, Doç. Dr. Ali Küçükçolak, Doç. Dr. Sabri Öz, Doç. Dr. Evrim İldem Develi, Doç. Dr. Gülberk Gültekin Salman, Doç. Dr. Mustafa Ünsalan, Dr. Hasan Fatih Bingöl, Dr. Gaye Gülsima Güzel, Dr. Cenk Altun, Dr. Can Çoktuğ, Dr. Yasemin Çiçekçisoy Kaya, Dr. Kazım Selçuk Tuzcuoğlu, Araştırma Görevlisi Ahmet Şükrü Pampal, Öğretim Görevlisi Bahattin Gökhan Topal, Doktorası devam eden Özlem Doğan, Mehmet Ekim Ayyıldız ve Arzan Dilek Bozkurt.

  • Editörler hakkında

Doç. Dr. A. Nurdan Tümbek Tekeoğlu – Akademisyen, Yapımcı, İş Geliştirme Danışmanı

1964 yılında İstanbul’da doğan A. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Avusturya Lisesi’nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimini bitirdi. 25 yıl boyunca pazarlama ve iletişim yöneticisi olarak çalıştı. Tekfen, Galleria, Ram Dış Ticaret A.Ş., Gelişim Yayınları, Egebank, Garanti Bankası, Bayraktar Holding, Siemens ve The Ritz Carlton’da çalıştı. 2001-2011 yılları arasında Metro AG’nin Türkiye Temsilciliği’ni üstlendi. 2010 yılında Marmara Üniversitesi’nde pazarlama alanında doktorasını tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi, Lojistik Bölümü’nde öğretim üyesidir. Kendisi yapımcı ve yönetmen olup, 2019 yılında İstanbul Film Akademisi’ni tamamlamıştır. Yapımcılığını üstlendiği belgeseller arasında İfakat, Öyle Sevdim ki Seni, Sıradışı İnsanlar, Rudolf Nureyev: Düşlerinin Adası, Vargit Zamanı, 7 Kibele, Fatma Kayacı’nın Bilinmeyen Hikayesi bulunur. Yönetmenlik yaptığı kısa filmler ise İki Yaka Yarım Aşk ve 2 Gün’dür. Ayrıca, mübadele ile ilgili yaptığı son belgesel Paramparça’da yönetmenliği Orhan Tekeoğlu ile birlikte üstlenmiştir. Avrupa Film Akademisi’ne referansla kabul edilmiştir. 2023 yılında Martı Derneği tarafından “Yüz Akımız Yüz Kadın” arasına seçilmiştir.

Prof. Dr. Figen Yıldırım – Akademisyen, Marka Danışmanı

Prof. Dr. Figen Yıldırım, Uluslararası Ticaret alanında profesör unvanı ile görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları arasında Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ekonomi, Stratejik Pazarlama Yönetimi, Marka Yönetimi ve Dijital Pazarlama konuları bulunmaktadır. Figen Yıldırım, Avrupa Birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı başta olmak üzere birçok projede koordinatörlük ve iş geliştirme uzmanı olarak görev yapmıştır. Alanında öncü birçok şirkette görev yapmış olan Yıldırım, halen kurumsal şirketler ve KOBİ’lere yönelik stratejik pazarlama ve markalaşma, dış ticaret konularında danışmanlık yapmakta ve sektörel eğitimler vermektedir. Özellikle uluslararası pazarlama, ülke markalaşması ve KOBİ’lerin dijital olgunluk seviyelerinin yükseltilmesi, kadınlara yönelik girişimcilik projeleri konularında kamu ve özel sektörde bilinir bir konuma sahiptir. Çeşitli mesleki ve düzenleyici kuruluşlarda danışmanlık yapmaktadır.

Doç. Dr. Necla İ. Küçükçolak – Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdür Yardımcısı, Akademisyen

1969 yılında Adapazarı’nda doğan Küçükçolak, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamış ve 1998 yılında Para ve Bankacılık alanında doktora derecesi almıştır. Akademik yolculuğunu uluslararası alanda da genişleterek, 2004-2005 akademik yılında Jean Monnet Bursu ile Reading Üniversitesi’nde Uluslararası Menkul Kıymetler, Yatırım ve Bankacılık alanında bilim yüksek lisansı (MSc) ve 2009-2010 akademik yılında Harvard Üniversitesi Kennedy School’da Kamu Yönetimi alanında kariyer ortası yüksek lisans (Mid-Career Master) programını tamamlamıştır. 2022 yılında finans alanında doçentlik unvanını almıştır. Küçükçolak, çalışma hayatına 1991 yılında Pamukbank’da Hazine Bölümünde Dealer olarak başladı. 1993-2019 yılları arasında Borsa İstanbul ve Takasbank’da çeşitli bölümlerde uzmanlıktan yöneticiliğe çeşitli kademelerde görev aldı ve Türkiye’nin türev piyasalarının gelişimine önemli katkılarda bulundu. 2019 Mayıs ayından itibaren kurucu üye olarak katıldığı TÜRİB’de ulusal tarımsal emtia piyasasının kurulup gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Halen TÜRİB’de piyasa operasyonları, piyasa gözetimi ve kurumsal iletişim faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen kapatıp sayfayı yenileyin.