Koronavirüs günlerinde de üretimini tüm hızıyla sürdüren Teksüt, en üst seviyede uygulanan hijyen kurallarına ek olarak çeşitli önlemleri uygulamaya aldı. Personelin güvenle çalışması için mesafeli çalışma düzenine geçildi, tüm birimlerde dezenfeksiyon önlemleri arttırıldı, hammadde tedariği güvenceye alındı.
Süt ve süt ürünleri; yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme için en gerekli temel besin grubu arasında yer alıyor. Toplum olarak eve kapandığımız koronavirüs günlerinde, bu temel besin maddelerinin sorunsuz olarak üretilmeye devam edilmesi büyük önem taşıyor.
Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri kuruluşundan Teksüt, süt ve peynir üretiminin aksamadan ve sorunsuz şekilde devam etmesi için ekstra önlemler devreye aldı.
Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, süt endüstrisinde üretimin zaten normal koşullarda da en üst seviyede hijyen kurallarına uymayı gerektirdiğini hatırlattı. Ancak alınan ek önlemlerle de süt ve peynir tedariğinin aksamadan devam etmesi, personel sağlığının korunması ve çalışma ortamının en iyi biçimde sürdürülmesini hedeflediklerini söyledi.
Teksüt neler yapıyor?
İlkbahar ayları çiğ sütün en bol olduğu dönemdir. Teksüt özellikle kendi üretim bölgesinde çiftçilerin artan çiğ sütünün bir bölümünü de alarak, talebi artan ürün kategorilerinde kullanmaya ve böylece hammadde tedariğinin sorunsuz devam etmesine odaklandı. Teksüt, Balıkesir Gönen’deki modern fabrikasında günde 600 ton süt işleyerek, 40 çeşitten fazla süt ürünü üretiyor.
İşletmede önlemler
Üretimde görev alan Teksüt personeli, sosyal mesafe kuralı kapsamında seyrek yani mesafeli çalışma düzenine geçirildi. Üretim planlaması da üç vardiya düzeninde yayılarak, aynı anda daha az personelin görev yapması şeklinde organize edildi. Üretimde zaten maske ve koruyucu giysiler kullanılıyordu, kullanım genişletildi, maske işletmedeki herkes için uygulanmaya başlandı.
Bununla birlikte çalışanlara yönelik düzenli ateş ölçümü, ofis ve alan dezenfeksiyonları, yeni yemek ve yemekhane düzeni kuralları, tek koltuk kullanımını öngören servis kuralları uygulamaya alındı. Dezenfeksiyon uygulamaları idari birimleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Fabrika ziyaretlere kapatıldı. Üretim yeniden planlandı ve marketlerde talebi artan ürünlerin üretimine yoğunlaşıldı.
Restoranlar kapandı, tüketim evlere kaydı
Koronavirüs günlerinde restoran, lokanta gibi ev dışı tüketim kanallarındaki süt ve süt ürünleri tüketimi, evlere taşındı. Alışverişin devam ettiği neredeyse tek kategori olarak perakende noktaları öne çıktı. Dolayısıyla üretim ve dağıtım, ağırlıklı olarak market, bakkal, şarküteri dükkanları gibi perakende noktalarının artan taleplerine uygun biçimde organize edildi.
Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Tüketimin yönü nasıl olursa olsun, Teksüt, koronavirüs günlerinde de üretim ve dağıtım zincirini aksatmadan gıda tedariğini sorunsuz şekilde sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.