Avrasya Bölgesi’nin en büyük kozmetik fuarı olan 17. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı – BeautyEurasia, 15 – 17 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Fuar, 27 ülkeden 341 katılımcı firmayı, 17.406 profesyonel ziyaretçiyle buluşturdu.
Kozmetik ve kişisel bakım sektörlerinin temsilcilerinin buluştuğu Avrasya’nın en büyüğü Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Dünyanın önde gelen birçok seçkin kozmetik ve güzellik markasının yer aldığı BeautyEurasia, geçen seneye göre yabancı ziyaretçi sayısını %50 arttırarak toplamda 129 ülkeden 17.406 ziyaretçiyi ağırladı.
Türkiye ve Avrasya’nın lider sektör ve iş birliği platformu BeautyEurasia; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Fransa, İngiltere, İtalya, Rusya, Ukrayna, Güney Afrika ve Hindistan’ın aralarında bulunduğu birçok ülkeden katılımcıları ağırladı. Fuar; katılımcılarına ve ziyaretçilerine yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılmasına katkı sağlarken, makyaj teknikleri, kalıcı oje uygulamaları, saç şovlar ve uygulamaları gibi çeşitli stant etkinlikleri düzenlendi.
“Yurt dışı Alım Heyetleri Programı” Fuarı Canlandırdı
Fuar kapsamında gerçekleşen “VIP Yurt dışı Alım Heyetleri Programı” ile katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazar ve iş olanakları sağlandı. VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programı kapsamında 75 ülkeden 400’ün üzerinde davetli satın almacı ağırlandı. Program, sektör temsilcilerine uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılması amacıyla gerçekleştirildi.
BeautyEurasia’da Sektöre Yön Veren Etkinlikler!
Üç gün süren fuarda ilham veren konuşmalar, marka hikayeleri, workshoplar, trendler ve saç şovları gerçekleştirildi. Sektöre yön veren kurum ve kuruluşların iş birliğinde düzenlenen etkinlik programıyla sektör profesyonelleri ve influencerları ağırlandı. Ayrıca düzenlenen paneller ile yabancı yatırımcılar, yerel üreticiler, satın almacılar ve karar vericiler için sektörel bir yol haritası oluşturuldu.
Fuarın ilk gününde düzenlenen, iş geliştirme hedefli “Kozmetik Sektöründe Kazandıran Sürdürülebilirlik Kriterleri” başlıklı konferansta, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, Rossmann Türkiye Satın Alma ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yücel Türkmensoy ve Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği (KUAD) Başkanı ve Laber Kimya Gn. Md. Levent Kahrıman söz aldı. Uluslararası şirketler sürdürülebilirlik kurallarını Türkiye’de nasıl uyguluyor, iklim dostu üretim, üretim ve tedarikte karbon emisyonlarını azaltma gibi konular konuşuldu.
Fuarın ilk gününde, öğleden sonraki konferanslarda “Kriz Dönemlerinde Nitelikli Büyüme” ve “Perakende ve Online Pazar Yerlerinde Yeni Dönem Müşteri Trendleri” başlıkları ile katılımcılara ve ziyaretçilere, sektörün geleceği için güçlü bir vizyon sundu.
“Güzellik Sektörünün Yükselen Markası” isimli panelde ünlü sanatçı Gülben Ergen, ziyaretçilere ve katılımcılara Gülbenatural markasının ilham veren kurulum hikayesini ve önümüzdeki dönemdeki stratejilerini anlattı.
Güçlü bir etkinlik programına sahip fuarda, Makyaj Artisti ve Saç Tasarımcısı Alp Kavasoğlu, yabancı ve yerli sektör satın alım profesyonellerinden oluşan bir grupla, ürün kategorilerine göre planlanan turda katılımcı stantlarını ziyaret ederken, firmaların değişen tüketici ihtiyaçlarına cevap veren yeni ürün ve teknolojilerini yerinde tespit etti.
Pandeminin ardından fuara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını dile getiren Fuar Direktörü Filiz Mehmedova da şunları söyledi: “Fuarda, katılımcılara güzellik ve kozmetik profesyonelleri ile tanışma, Türkiye’deki kozmetik sektörüne dair bilgi edinme, üreticiler ve kurumlar ile ticari faaliyetler geliştirme ortamı sunduk. Ayrıca Fuar bu yıl da VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programları kapsamında, Avustralya, Irak, Kanada, Filistin, İspanya, Ekvator, Ukrayna, Kamerun, Tunus, Mısır, Kazakistan, Pakistan, Panama Kamerun, Uganda, Uruguay, Gürcistan, Hollanda, Nijerya, Makedonya, Romanya, Kosova, Filistin, Lübnan, Şili ve Bosna Hersek’in aralarında bulunduğu toplamda 75 ülkeden 400’ün üzerinde profesyonel alıcıyı ağırlayarak yeni iş birliklerine imkân tanıdık. Öncelikli hedeflerimiz, ülkemizin kozmetik sektörünün küresel düzeyde bilinirliğini sağlamak ve hem daha çok üreten hem de giderek daha fazla ihraç eden bir ülke olmasına katkı vermek. Bu çerçevede çok verimli bir fuar dönemi geçirdiğimizi düşünüyoruz.”